Callmaker Clould Dialer

Tag Archive: GDPR

  1. Höga Böter enligt DI

    Leave a Comment

    Enligt en artikel i Dagens Industri hotar dryga böter för bolag som inte följer GDPR-lagstiftningen. CallMaker har hittat en smidig och kostnadseffektiv lösning för bolag som jobbar inom sälj- och marknadsföring, samalar stora mängder data och behöver följa lagstiftningen.

    Här är artikeln:

    2018-05-17 Klockan klämtar för GDPR – bolag riskerar kraftiga böterhttps://www.di.se/nyheter/jatteboter-hotar-foretag-som-slarvar-med-nya-datalagen/ 1/3

    Jätteböter hotar fö etagsom slarvar med nyadatalagen

    Av ROBERT TRICHES

    Publicerad: 25 mars 2018, 10:39 Uppdaterad: 16 maj 2018, 10:15

    Om bara två månader införs den strängare
    dataskyddslagstiftningen GDPR i hela EU. För bolag som ännu
    inte börjat anpassa sin verksamhet till de nya reglerna brinner
    det minst sagt i knutarna.För den som inte bryr sig alls kan det  bli riktigt, riktigt dyrt.
    Datainspektionen är tillsynsmyndighet för den nya lagstiftningen och
    nyanställer för fullt. Huvuddelen är nya jurister som ska se till att företag och
    myndigheter uppfyller de nya kraven.
    GDPR får stora konsekvenser för snart sagt alla bolag som har någon slags
    register, förteckning eller dataansamling som innehåller personuppgifter.
    Skillnaden jämfört med den gamla personuppgiftslagen (PUL) är ökade krav på
    ordning och reda i registren och stärkta rättigheter för den enskildes integritet.
    Som tidigare får man inte samla eller behålla personuppgifter som inte är
    nödvändiga för verksamheten.
    Dessutom kommer ett nytt krav på att personuppgiftsansvariga är skyldiga att
    anmäla så kallade personuppgiftsincidenter till tillsynsmyndigheten inom 72
    timmar. En sådan incident kan bestå av att bolaget haft ett dataintrång eller på
    något annat sätt tappat kontroll över personuppgifter. Sådant kunde företag
    tidigare välja att mörka av olika skäl, men det blir alltså förbjudet med nya GDPR.
    För att hålla myndigheter och domstolar på armlängds avstånd är det också
    viktigt att kunna visa en dokumenterad policy om hur personuppgifter hanteras.
    Bolagen ska i klartext bevisa att man tar lagstiftningen på allvar.
    ”Det blir förstås ännu viktigare när det handlar om företag och myndigheter som
    behandlar integritetskänslig information”, säger Agneta Runmarker, dataråd på
    Datainspektionen.
    2018-05-17 Klockan klämtar för GDPR – bolag riskerar kraftiga böter
    https://www.di.se/nyheter/jatteboter-hotar-foretag-som-slarvar-med-nya-datalagen/ 2/3
    Privatpersoner får också rätt att efterfråga vilken information en myndighet eller
    företag sitter på, och kan be att få den raderad. Undantag finns – det går
    exempelvis inte att be om att bli raderad från Skatteverkets register.
    Organisationer som samlar persondata måste ha samtycke, avtal eller laglig
    grund för insamling av personuppgifter.
    För den som slarvar med att efterleva GDPR kan det bli dyrt. I sanktionsarsenalen
    ingår böter på upp till fyra procent av ett bolags globala årsomsättning eller upp
    till 20 miljoner euro, motsvarande cirka 200 miljoner kronor.
    ”Maxbeloppet är väldigt högt, men avgifterna kommer att sättas i proportion till
    försyndelsen”, säger Agneta Runmarker.
    Hennes råd till de bolag som ligger efter med arbetet att GDPR-anpassa sig är
    att börja med att skaffa sig koll på läget: Vilka uppgifter finns det i din
    verksamhet? Finns det laglig grund för dina data? Hanterar du dem på ett säkert
    sätt? Arbeta metodiskt och acceptera att detta är något som måste kosta både
    tid och resurser.
    ”Det finns ingen som har råd med att låta bli att ta tag i detta, även om det säkert
    kan kännas som en lång väg att gå, särskilt om man inte brytt sig om dessa
    frågor alls tidigare.”
    Enligt en enkät som Företagarna gjorde i höstas är kännedomen om GDPR låg i
    bolagen, i synnerhet bland de mindre. En majoritet av de tillfrågade företagen
    kände då inte alls till att lagändringen är på väg. Och de som över huvud taget
    hört talas om GDPR hade dålig koll på vad den innebär.
    ”Jag skulle säga att det råder stor osäkerhet, både bland företag och
    myndigheter men även bland experterna eftersom det här är ny, oprövad
    lagstiftning på EU-nivå”, säger Karin Berggren, chefsjurist på Företagarna.
    GDPR (General Data Protection Regulation):
    • Införs i hela EU 25 maj.
    • Tvingar företag och myndigheter att kraftigt skärpa kontrollen av personuppgifter i
    verksamheten.
    • Organisationer blir skyldiga att rapportera personuppgiftsincidenter (data breach) inom 72
    timmar.
    • Ger privatpersoner rätt att tvinga bolag uppge vilka uppgifter som finns och i vissa fall

  2. GDPR-modul till din dialer

    1 Comment

    Efter månader av kodande och fixande är vår GDPR-modul nu äntligen klar. Du som bolag- eller säljorganisation kan slappna av och låta vår GDPR-modul göra jobbet. Vi har helt enkelt skapat tre moduler i en: dokumentation av dina adresser, automatisk borttagning enligt de regler du själv sätter upp (eller låter modulen sätta upp åt dig) samt logg på hur dina adresser hanteras.

     

    Läs mer här nedan eller hör av dig till oss för att få en demonstration och prisförslag på hur din organisation kan bli GDPR-compliant.

     

    Dokumentera din användning av personuppgifter
    • Vem är personuppgiftsansvarig på företaget?
    • Vilka personuppgifter används, till vad?
    • Hur länge sparas de?
    • Kan skilja sig åt mellan olika projekt och uppdrag
    • Vad är en personuppgift?
    allt som kan spåras till en person: namn, adress, telefonnummer,
    ljudfiler, personnummer, logg etc.

    Right to be forgotten – en del av GDPR
    • Om en kund eller någon du bearbetat hör av sig är du skyldig
    att:
    – Kunna ge ett fullständigt utdrag på alla förekomster av dennes
    personuppgifter som finns lagrade hos er
    – Kunna radera dessa personuppgifter i sin helhet

    • Rensningsintervall som överlappar – inget missas
    • Möjlighet till avvikande inställningar per projekt
    • Enkelt att ställa in
    • Tar även hand om användare som slutat

    Radera personuppgifter efter användning
    • Du får normalt spara orderdata upp till 1 år – mindre vid
    uppdrag
    • Du får normalt spara personuppgifter som ej blev kund
    kortare än 1 år om de inte blev kund. Normen är 3 månader
    efter avslutad bearbetning.
    • Du är skyldig att se till att personuppgifter inte ”glöms” kvar
    • En intresseavvägning kan göras utifrån projektets specifika
    behov
    • Uppgifter får sparas längre om samtycke till detta givits!

    Här finns några nyttiga länkar med mer info:

    Läs mer!
    https://www.verksamt.se/driva/gdpr-dataskyddsregler/gdpr-guiden
    https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/
    https://www.foretagarna.se/foretagarna-play/2018/januari/foretagarna-live-gdpr/

    3d rendering of a server room with white servers

Logga in {{method}}

Something went wrong, please check your username and password.
System Kalender Monitor